12.09.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Vesti

Da li je svet poludeo? Bizaran trend stigao i u Srbiju: Od devojčica prave estradne umetnice, a za maturu dobijaju...

Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su Jasmina Rakitić, poznata pod umetničkim imenom Jasmina Ana, književnica i član Udruženja književnika Srbije, dizajnerka Dijana Radonjić, poznatija kao Dijana Dilajn i urednik na Kuriru, Aleksandar Panić.

Panić je u svom gostovanju istakao da je sve više slučajeva gde deca za svoj 18. rođendan od roditelja zahtevaju da im plate estetske zahvate, a rekao je i da će trend ulepšavanja devojčica samo rasti:

- Taj trend ne bi bio toliko popularan da nije tolika rasprostranjenost društvenih mreža, ili da nije došlo sa zapada. Sve što je popularno u svetu sa zakašnjenjem dođe i do nas, i iako još uvek nije doživeo ekspanziju, u narednim godinama će ovaj trend postati još popularniji - rekao je on.

Na pitanje kako gleda postavljanje dece na društvene mreže, dizajnerka je odgovorila:

- Sve manje u poslednje vreme objavljujem njih, ali ja sam sa njima po ceo dan i one su sastavni deo mog života. Navikla sam ljude da sa njima delim ove privatne delove života. Ali nema nikakvog ulepšavanja, ja realno predstavljam to, nekada podelim i objavu kada su bezobrazne ili urade neku glupost - rekla je ona.

Informer

 

Književnica Jasmina Ana istakla je da "majke od dece stvaraju buduću robu", kako i da su devojčicama sve češće uzori pevačice, starlete i estradne ličnosti.

- Meni je užasavajuće da su deci oduzeli detinjstvo. Ja ne volim ni takmičenja za decu, jer pravimo od devojčica devojke, pravimo estradne zvezde. Da li je svet poludeo? Potpuno je nenormalno da se deca sada šminkaju za školu. Šta time žele da kažu roditelji, moje dete će biti sponzoruša? - navela je Jasmina.

Dijana je govorila i o tome što, pored mogućnosti koje ima, ne dozvoljava svojoj deci nošenje skupe garderobe niti prekomerno ulepšavanje:

- Kako mi deca rastu, trudim se da nikakvu markiranu garderobu nemaju. Kada je vreme matura, nama dođu devojčice za malu maturu i njihova mama im kaže moraš štikle ogromne, dugačku haljinu, a devojčica neće. Dođe sa šminkom nenromalno jakom i izgleda kao da ima 25 godina.