13.09.2024.

09:16

Foto: Shutterstock

Vesti

U najpopularnijoj srpskoj banji nikad jeftinije nekretnine: Oglasi prepuni različitih ponuda

Na Sunačom bregu, kuću od 80 kvadrata sa 2 ara placa možete da kupite po ceni od 38.000 evra, u Gračacu nadomak Vrnjačke Banje kuću od 50 kvadrata u prizemlju i potkrovljem sa 3 sobe možete da kupite po ceni od 45.000 evra. Ko želi da kupi neku veću nekretninu i izdvoji više novca, može kupiti kuću u Vrnjačkoj Banji površine 140 kvadrata sa 4 sobe za 57.000 evra.

Što se novogradnje tiče, na oglasnom portalu nekretnine.rs postoji sijaset ponuda za stanove i apartmane u novogradnji u Vrnjačkoj Banji, koji su svi oko 30-ak kvadrata površine i prodaju se po ceni od oko 1.500 evra po kvadratu i naviše, tj. oko 45.000 evra i više.

Pronašli smo jednu garsonjeru po ceni od 47.6000 evra, ovaj stan ima 28 kvadrata. Nalazi se na prvom spratu. Sastoji se od hodnika, dnevnog boravka, kupatila, terase. Stan ima i podrumski prostor.

U okolini Vrnjačke Banje pronašli smo i jedan plac od 100 ari po ceni od 50.000 evra. U oglasu piše da je uknjižen, radi se o poljoprivrednom zemljištu,na kom je dozvoljena gradnja. Plac se nalazi u mestu Štulac.

O Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja se tokom godina izdvajala po svojoj ponudi i lepotama te je tako prirasla k srcu brojnim posetiocima koji su joj se iznova i iznova vraćali i tako je pozicionirali u sam vrh našeg banjskog turizma.

Vrnjačka Banja ima 7 poznatih izvora mineralnih voda, a za lečenje se koriste četiri: „Topla voda”, "Snežnik", "Slatina" i "Jezero". Preostala tri su "Beli izvor", "Vrnjačko vrelo" i "Beli izvor".

Blagotvorna dejstva ove banje, koja je naiv dobila po selu u čijem ataru se nalazila, koriste se još od perioda antike, a otkriće mineralne vode u novije vreme vezuje se za izlečenje bolesnog konja vrnjačkog paroha Hadži Jeftimija Popovića, navodi se na sajtu Turističke organizacije ovog mesta.

Najposećenija banja u Srbiji

Kako je ranije rečeno iz HORES-a, Vrnjačka Banja važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Srbiji, a cena noćenja se kreće već od 2.300 dinara.

- Vrnjačka Banja je preskočila Zlatibor gde se malo preteralo sa urbanizmom - poručuje direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Genov Hores za naš portal.