13.09.2024.

09:30

Foto: Tanja Andric

Vesti

Vesić saopštio dobre vesti za građane: Obrazovana je radna grupa za sprovođenje nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda (Katastra)

- Kako sam obećao, danas sam potpisao Rešenje kojim sam obrazovao Radnu grupu za sprovođenje nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda (katastra). 

Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak. Nadzor nad radom Zavoda obaviće se u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2024. godine. Nakon izvršenog nadzora Radna grupa dužna je da do 1. decembra 2024. godine dostavi Izveštaj o izvršenom nadzoru sa predlogom mera. Izveštaj će biti razmatran na Vladi, a potom ću sa sadržajem izveštaja i predloženim merama da upoznam javnost.

U međuvremenu pozivam građanke i građane koji imaju primedbe na postupanje ili na nepoštovanje rokova pred Republičkim geodetskim zavodom da informacije sa dokazima dostave na mejl adresu: 

pitanja.gradjana@mgsi.gov.rs

Svaki zahtev koji dobijemo prosleđivaće se Republičkom geodetskom zavodu uz upozorenje na zakonsku odgovornost ukoliko se zahtevi stranaka ne rešavaju u rokovima koje je predvideo Zakon o upravnom postupku.

Verujem da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ovaj način pomoći Republičkom geodetskom zavodu da bolje sagleda probleme i eventualne propuste u radu, jer to nije moguće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom posle 13 sati, kada su odlučili da, posle pritiska javnosti, primaju građanke i građane - rekao je Vesić.