13.09.2024.

09:45

Foto: Informer

Vesti

Ministar Lončar sa direktorima svih zdravstvenih ustanova o ukidanju listi čekanja: "Neće biti kompromisa"

Ministar je i ovoga puta jasno istakao da rukovodioci zdravstvenih ustanova imaju zadatak da rad u bolnicama i kliničkim centrima organizuіu na efikasniji način, naročito u pogledu operacija i dijagnostičkih procedura za koje postoje liste čekanja.

Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja će svim zdravstvenim ustanovama obezbediti svaki vid pomoći i podrške, u pogledu nabavke potrebne dodatne opreme i aparata, obezbeđivanja nedostajućeg stručnog kadra i slično. 

Informer

"Oko ukidanja listi čekanja neće biti kompromisa. Imamo jasan zadatak, kojem svi moramo najozbiljnije i najodgovornije da pristupimo. Smatram da u našem zdravstvenom sistemu imamo dovoljno kvalitetnih i stručnih zdravstvenih radnika, imamo najsavremenije bolnice i najmodernije aparate, i uz više odgovornosti i bolju organizaciju, možemo ispuniti naš cilj, a to je ukidane listi čekanja“ istakao je ministar Lončar. 

Pored toga, na sastanku su analizirani rezultati akcije besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je za samo pet dana u našim zdravstvenim ustanovama preglede obavilo više od 145.000 građana. Кonstatovano je da je interesovane građana izuzetno veliko, da je svest o značaju prevencije značajno povećana, i da je nastavak ove akcije u interesu čitavog društva.