13.09.2024.

12:02

Foto: printskrin RHMZ

Vesti

(MAPA) Ovako se kreće kišni oblak nad Srbijom! Sledi nam drastični pad temperature - Evo gde će se nebo sručiti!

Kako je otkrio meteorolog Ivan Ristić, narednih dana očekuju nas temperature koje će najviše dosezati od 10 do 15°C.

Danas i za vreme vikenda ciklon iznad Srbije dodatno će ojačati, ali i vetar i kiša. Na "udaru" će pogotovo biti severna polovina zemlje.

Puno kiše u Beogradu, a u Vojvodini najviše

- Usled takve meteorološke situacije u pojedinim delovima zemlje kiša će padati bez prestanka tri dana i pašće preko 50 mm kiše - napisao je Ristić.

On dodaje i da bi do utorka trebalo da padne od 30 mm na jugu do 70 mm kiše na severu zemlje, to jest u Vojvodini. U Beogradu se očekuje oko 50 mm kiše.

Kako meteorolog najavljuje, smirivanje vremena trebalo bi da krene od utorka uz porast dnevnih temperatura.

Kretanje oblaka nad Srbijom

Petak, 12 sati

Informer

Informer

 

Subota, 18 sati

Informer

 

Nedelja, 06 sati

Informer

 

Nedelja, 12 sati

Informer

 

RHMZ upozorava na drastičan pad temperature

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u svojoj današnjoj meteorološkoj najavi upozorava na naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, koje će od ovog jutra zahvatiti Bačku, Srem, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, a pre podne i sredinom dana će se brzo premeštati dalјe na istok.

"Posle podne se očekuju i sunčani periodi, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji, ali će se zadržati nestabilno uz pojavu lokalnih plјuskova sa grmlјavinom. Vetar će biti umeren i jak, u prvom delu dana u većem delu zemlјe (osim na severozapadu) južnih smerova, a zatim će biti u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i ostaće pojačan", navodi se na sajtu RHMZ.

U ovim delovima zemlje maksimalna temperatura ujutru?!

Što se tiče temperatura, u severozapadnom delu Srbije maksimalna temperatura se očekuje ujutro, od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a tokom dana će biti u kontinuiranom padu.

U ostalim krajevima najviše vrednosti od 22 do 27 stepeni, a pad temperature uslediće uveče i tokom noći, kada će ponovo početi da pada kiša u svim krajevima.

Hladno i za vikend, u nedelju olujni udari vetra

RHMZ ističe da se hladno vreme nastavlja i tokom vikenda i u ponedeljak.

"Hladno vreme s kišom zadržaće se za vikend i u ponedelјak, a maksimalne temperature biće od 11 do 18 stepeni. Intenzivnija kiša očekuje se od subote uveče prvo u Vojvodini, a u nedelјu zatim i u centralnim krajevima Srbije. Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, u nedelјu (15. septembra) u Vojvodini i sa udarima olujne jačine. Količina padavina na severu zemlјe iznosiće od 20 do 40 mm za 24 sata", navodi se na sajtu RHMZ.

Od utorka, 17. septembra, sledi postepeni manji porast dnevnih temperatura, dodaje se na sajtu RHMZ.