13.09.2024.

12:17

Foto: Shutterstock/Printscreen

Vesti

Amerikanka prvi put probala rakiju u Srbiji, pa postala viralna! Poručila samo jedno: Umalo nisam umrla! (VIDEO)

 - Hajde da pričamo o rakiji. To je klasično srpsko alkoholno piće. Najjače koje ćete ikada piti! - kaže odmah na početku viralnog snimka na društvenim mrežama uz napomenu da za rakiju nije čula dok se nije preselila u Srbiju.

Osmeh na licu dok objašnjava, a naredni komentar izazvao je i smeh: "Umalo sam umrla kada sam počela da je pijem!"

Objasnila je da se konzumira u malim čašama, te da ima različitih ukusa.

- Jedini ukusi koje mogu da istolerišem su šljiva i jabuka - kaže Amerikanka koja se na toj mreži potpisuje kao "Bler u Beogradu".

Kazala je i da su za rakiju obično specijalne čašice, te da se pije u barovima, klubovima, restoranima, pre obroka: "Svakako odličan način da vas neko napije", poručila je uz osmeh.

- Svaka kultura ima svoja pića, ali za rakiju nisam čula do sad. Imaju i ovde razna pića, ali nijedno nije ovako jako. Mislim da je jače od viskija - poručuje i dodaje da smatra da su Srbi veoma ponosni na rakiju.

Nije sigurna da rakija postoji u drugim delovima planete mimo srpskih zajednica, izuzev, kako kaže, u delovima bivše Jugoslavije.

- Ako ikada dođete u Srbiju, morate da je probate! Samo postarajte se da imate još neko piće jer imate osećaj da gorite kad je pijete, toliko je jaka! Super je i za povezivanje sa ljudima - kaže Amerikanka.