Autor: Informer.rs

13.09.2024.

14:55

Foto: printscreen

Vesti

Dule Savić o jubileju Marakane: Iznenađenja i oproštaj od Bore Čorbe!

O ovoj važnoj prilici, u emisiji „Uranak" na televiziji K1 govorio je legenda kluba, Dušan Dule Savić, koji otkriva svoje poglede na značaj ovog jubileja i očekivanja od sutrašnje utakmice.

- Prvi septembar je rođendan Marakane, a 1. septembra 1963. godine odigrana je prva utakmica protiv Rijeke. Zbog utakmica reprezentacije, ta utakmica nije igrana tada, pa se zato sutra obeležava protiv Napretka. Biće sigurno iznenađenja, koreografije, kao i oproštaj od Bore Čorbe - kaže Savić i objašnjava zašto je utakmica protiv Napretka važna za Zvezdu:

- Zvezdi je važna utakmica zbog tri boda, ali i kao priprema za utakmicu Lige šampiona u sredu protiv Benfike - dodaje Savić.

Dule je otkrio i kakve uspomene njega vezuju za Crvenu zvezdu i Marakanu:

- Bio sam klinac kada je Zvezda odigrala utakmicu protiv Rijeke i sećam se natpisa u novinama. Jedino što se sećam sa tog događaja je da su pre početka filma u bioskopu prikazivane filmske novosti koje su sadržale kratku reportažu o otvaranju stadiona Crvene zvezde i utakmici protiv Rijeke. Za nas klince, to je bilo dodatno maštanje o tome da igramo za Zvezdu, jer je klub konačno imao svoj stadion - kaže Savić i objašnjava razliku između ranije i današnje publike:

- Teško je porediti vremena, posebno kada je razlika od 60 godina, ali jedna stvar je konstantna - samo oni koji su bili na stadionu, posebno na terenu i igrali utakmice, znaju šta znači pun stadion i podrška navijača. U trenucima koji nisu laki za ekipu, cela podrška stadiona daje novu snagu - dodaje Savić.

Informer

Zvezda će 19. septembra igrati utakmicu Lige šampiona protiv Benfike. Dule Savić otkriva šta očekuje od tog meča:

- Prva utakmica je uvek važna. Povoljan rezultat protiv Benfike bio bi dodatni impuls za sve preostale utakmice, kojih ima osam. Četiri su u Beogradu, a četiri na strani, taj novi format takmičenja je neobičan. Ima jedna dobra stvar - neće biti kalkulacija ni sa jedne, ni sa druge strane. Svaka utakmica je važna i svaki bod je bitan. Mislim da ćemo uz pomoć sjajne publike dati sve od sebe i opravdati naše učešće u najelitnijem takmičenju, u grupnoj fazi. Zvezda to zaslužuje i već godinama pokazuje da je superiorna i prisutna u Ligi šampiona - zaključuje Dule Savić u emisiji „Uranak" na televiziji K1.

Program televizije K1 pratite na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11), Orion (kanal 7) i Hipernet (kanal 8). Emisiju „Uranak" možete gledati i na YouTube kanalu K1 televizije