Autor: Informer.rs

13.09.2024.

14:55

Foto: printscreen

Vesti

Prelepa vest za mame i tate! Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na Balkanu - evo ko ima pravo na novi uvećani iznos

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski je na tvrđavi vojvode Momčila u Pirotu, predstavljajući mere koje sprovodi resorno ministarstvo u cilju unapređenja demografske slike Srbije, poručila da je porodica tvrđava, koju danas u 21. veku treba svi zajedno da branimo i čuvamo.

Predstavljajući mere Ministarstva, kojima se podstiče roditeljstvo i podržavaju porodice, kao što su povećanje roditeljskog dodatka, subvencije za majke, podrška ženama preduzetnicama u ruralnim sredinama, ministarka je istakla da je očigledno da se Srbija opredelila da najviše uloži upravo u život.

Nakon izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na Balkanu, i taj uvećani iznos dobiće sve majke koje su rodile dete od 1. januara 2024. godine, naglasila je ministarka - piše Blic.

Vraćajući se porodici, mi se vraćamo sebi, svom izvorištu, svojim korenima, onome što jesmo, naglasila je ministarka.

Ove godine u Pirotu rođeno više beba nego prošle, iako nije dovoljan broj da bi se povećao prirodni priraštaj, zato borbu za roditeljstvo nastavljamo, zaključila je Đurđević Stamenkovski.