Autor: Informer.rs

14.09.2024.

08:23

Foto: Uprava carina Srbije

Vesti

Vozači, naoružajte se strpljenjem! Evo koliko se od jutros čeka na svim graničnim prelazima!

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije Republike Srbije, zadržavanja na našim graničnim prelazima su umerena, sa prosečnim čekanjem od 30 minuta na putničkim i teretnim terminalima.

Granični prelaz Batrovci (Srbija-Hrvatska)

Na putničkim terminalima, zadržavanja na izlazu i ulazu iz Srbije iznose oko 30 minuta. Vreme čekanja na hrvatskoj strani može biti znatno duže, pa se savetuje putnicima da budu spremni na dodatno zadržavanje. Na teretnim terminalima, čekanje je slično, sa oko 30 minuta na ulazu i izlazu.

Granični prelaz Sremska Rača (Srbija-BiH)

Zadržavanje na putničkim terminalima takođe je oko 30 minuta, dok je na teretnim terminalima izlazak iz Srbije znatno duži – oko 240 minuta. Putnici i vozači teretnih vozila treba da računaju na dodatno vreme provedeno na strani BiH.

Informer

 

Granični prelaz Kelebija (Srbija-Mađarska)

Putnička vozila na izlazu i ulazu u Srbiju čekaju oko 30 minuta, dok na teretnim terminalima vreme čekanja iznosi takođe 30 minuta. Na mađarskoj strani često dolazi do dužeg zadržavanja, pa putnici treba da budu spremni na dodatno vreme čekanja.

Granični prelaz Horgoš (Srbija-Mađarska)

Zadržavanja na putničkim i teretnim terminalima su oko 30 minuta za ulazak i izlazak iz Srbije. Kao i kod drugih prelaza prema Mađarskoj, vreme provedeno na mađarskoj strani može biti duže.

Granični prelaz Gradina (Srbija-Bugarska)

Zadržavanje na putničkim i teretnim terminalima iznosi oko 30 minuta. Na teretnim terminalima, kašnjenja su posledica organizacije rada bugarskih graničnih službi.

Radno vreme svih ovih graničnih prelaza je 00-24 časa.