14.09.2024.

17:03

Foto: privatna arhiva

Vesti

Ovo je momak koji je oslikao mural za pokonog Boru: "Moj otac je bio inicijator toga, izrada je trajala 22 sata" (FOTO)

Nakon vesti da je u Soveniji preminuo Bora Đorđević frontmen grupe "Riblja čorba" koji je iza sebe ostavio velika dela, kroz koja će i živeti Savin otac je dao sinu zadatak da oslika mural pokojnom Bori. 

Za Infromer.rs Sava otkriva detalje velikog i odgovornog zadatka, na koji je kako kaže, ponosan. 

- Dan ili dva nakon Borine smrti, moj otac me je pitao da mu oslikam mural u Jagodini. Moram da kažem da ga je moj otac, kao i ja jako voleo i da nam je njegova smrt teško pala. Odlučio sam da uradim mural i zaista sam se potrudio - priča mladi momak i dodaje:

- Bio je to veliki "zalogaj", ali smo jako zadovoljni. Izrada je trajala 22 sata, što jeste dosta, ali je vredelo.

Na pitanje kako okolina reaguje na grafite, ali i mural imao je jasan odgovor. 

- Od malena radim to, i volim, a neretko ima ružnih komentara. Ono što je zaista sjajno, jeste da za Borin mural niko nije imao loš komentar, izgleda da se svima sviđa - zaključuje za naš portal mladi umetnik. 

Savo je na IT akademiji, i svoju budućnost kroji i slika poput grafita, svojom bojom i onako kako on želi. Savo, hvala tebi i tvom ocu koji ste došli na sjajnu ideju i realizovali je u delo. Borina dela će živeti kroz kao i on kroz sve nas, a ovaj fantastičan mural će nas zauvek podsećani na velikog umetniča i oveka koji je krasio ovaj svet!