15.09.2024.

11:45

Foto: Tanjug / Wiki

Vesti

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske

Cilj sabora je da se najistaknutiji geodetski stručnjaci iz Srbije i Srpske, regiona i sveta povežu, diskutuju o aktuelnim temama i osnaže međusobnu saradnju.

Sabor, takođe ima za cilj promociju geodezije za budućnost i pruža priliku da domaća stručna javnost razmeni ideje i upozna se sa najboljim svetskim praksama od eminentnih gostiju iz međunarodnih organizacija.

Na saboru će biti predstavljene teme katastra 21. veka, novih tehnologija u geodeziji, masovne procene vrednosti nepokretnosti, uloge geodezije u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske predstavlja važan događaj koji će predstavljati temelj za dalji razvoj geodetske struke i osnaživanje veza između Srbije i Republike Srpske, ali i geodetskih institucija i udruženja iz regiona i sveta. Ovaj sabor je samo prvi korak ka još snažnijoj i plodonosnijoj saradnji, sa ciljem da se osigura modernizacija i dalji napredak geodezije.

U vremenu brzih tehnoloških promena, geodetska zajednica pokazuje spremnost da kreira budućnost i da svojim znanjem doprinese postizanju održivog razvoja. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovom važnom događaju i doprinesu izgradnji zajedničke vizije budućnosti.

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske okupiće predstavnike svih geodetskih institucija iz regiona, za koje je predviđeno da u narednom periodu budu deo organizacije sabora na regionalnom nivou.