Autor: Informer.rs

15.09.2024.

13:20

Foto: TikTok printscreen

Vesti

Amerikanka se doselila u Beograd, pa ostala zatečena onim što svi Srbi rade: Vređa je ono što je kod nas najnormalnija stvar! (VIDEO)

Bler je na TikToku, gde redovno deli svoja iskustva o životu u Beogradu, otkrila da je za nju uvredljivo kad je neko pozove na kafu, što je mnoge Srbe zbunilo, a neke čak i iznerviralo.

Bler smatra da je to ispod standarda i da je takav poziv na sastanak oličenje nedovoljnog truda.

- Da li su izlasci na kafu popularni u Beogradu? Hajde da pričamo o tome. Dok hodam okolo uvek dobijam komentare od lokalaca ili turista koji me pitaju:

- Prelepa si, šta te dovodi u Srbiju, mogu li da te izvedem negde na kafu?" To je pomalo uvredljivo. Jasno mi je da sam im zanimljiva jer sam egzotična, Amerikanka i strankinja. Kod Amerikanaca je poziv na kafu tako ispod standarda. Kao da kažu – ona nema visoka očekivanja, ajde da je pozovem na kafu - rekla je Bler u snimku koji je privukao pažnju na društvenim mrežama.

Upitala je i Srpkinje da li one to smatraju pozivom na sastanak bez truda, a komentari su ubrzo počeli da se nižu.

- Večera se smatra preozbiljnom za prvi sastanak", "Izaći na piće je normalna stvar ovde", "To je normalno ovde. Mi volimo da pijemo kafu, to je dobra prilika da sednemo i ispričamo se", "To je samo sleng, ne radi se samo o kafi" - samo su neki od komentara, a Bler se zahvalila onima koji su joj objasnili kako se poziv na kafu percipira u našoj kulturi.