18.09.2024.

14:14

Foto: Shutterstock

Vesti

Nova pomoć države: Minimalno 17.000 dinara po osobi, evo do kada je rok za prijavu

Kako se podseća, ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 50 miliona dinara i ta sredstva su namenjena za jačanje kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje.

Dodaje se da se sredstva mogu koristiti za finansiranje dela naknade za učenje kroz rad koju poslodavci isplaćuju učenicima koji pohađaju završnu školsku godinu u školskoj 2024/2025. na dualnim obrazovnim profilima ili za sufinansiranje instruktora za učenje kroz rad.Poslodavci mogu da dobiju bespovratna sredstva srazmerno broju učenika završne godine školovanja u školskoj 2024/2025. godini sa kojima poslodavac ima zaključen ugovor o učenju kroz rad, a ona po učeniku ne mogu biti manja od 17.000 dinara.

U saopštenju se ističe da ovaj program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Naglašava se i da će Ministarstvo privrede nastaviti i ubuduće kroz svoje programe da podržava napredak daljeg razvoja poslovanja privrednih subjekata i podizanje privrednog ambijenta. Javni poziv i prateća dokumentacija su objavljeni na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija: www.dualnok.gov.rs, kao i na Portalu preduzetništva: www.preduzetnistvo.gov.rs.

Ministarstvo privrede Srbije je 2. avgusta prvi put objavilo ovaj javni poziv  i on je prvobitno bio otvoren do 12. septembra.