19.09.2024.

09:37

Foto: Er Srbija

Vesti

Sjajne vesti za putnike! Er Srbija uspostavila novu direktnu liniju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je "Er Srbija" danas, nakon pet godina pauze, ponovo uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Nice.

- Do tog grada na jugoistoku Francuske, srpska nacionalna avio-kompanija leti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, a let traje oko dva sata - naveo je Vesić.

Istakao je da je ponovnim uvođenjem letova do Nice putnicima omogućeno da imaju dobru vezu iz tog grada, preko Beograda, do ovog regiona, ali i dalje ka istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

Informer

 

Takođe, ministar je naveo da je ponosan na rezultate koje danas beleži "Er Srbija" koja je, kako je precizirao, u letnjoj sezoni, u redovnom i čarter saobraćaju, letela ka ukupno 88 destinacija od čega 77 destinacija u redovnom, a 11 destinacija u čarter saobraćaju.

Vesić je naglasio da je zaključno sa 31. avgustom ove godine "Er Srbija" ukupno prevezla nešto više od 3.000.000 putnika što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Istakao je da "Er Srbija" obara rekorde u broju prevezenih putnika, ali i nastavlja da širi mrežu destinacija čime, kako je dodao, potvrđuje da izrasta u najbolju avio-kompaniju u ovom Evrope.