19.09.2024.

16:51

Foto: Shutterstock

Vesti

Vodoinstalater Saša ostao u šoku zbog reči Srbina kod koga je radio: "U mojoj kući žene ne sede i ne jedu sa muškarcima za stolom"

Kako je ispričao u viralnom TikTok snimku, sve je počelo kada je vodoinstalater Saša sa svojim kolegom ugovorio posao kod jednog klijenta koji je bio potpuno siguran u njihov rad, čak nije ni pitao za cenu. Iako su očekivali uobičajeni tok rada, situacija se drastično promenila kada ih je porodica pozvala na doručak pre nastavka radova.

U trpezariji su se okupili članovi porodice, a Saša je primetio da se mala devojčica, unuka domaćina, ne pridružuje ostalima za stolom. Kada ju je ljubazno pozvao da im se pridruži, usledila je neočekivana reakcija gazde. Devojčica ga je odbila rekavši da ona i druge žene u kući, jedu nakon što muškarci jedu.

Naime, kako je ispričao usledila je bizarna rečenica gazde.

"Slušaj majstore, u ovoj kući sam ja gazda, ja se pitam i ja donosim pravila. Žene ne sede i ne jedu zajedno sa muškarcima za stolom", rekao je.

Ovaj stav izazvao je žestoku raspravu između njega i domaćina. Kako je rekao, taj momenat nije mogao da prećuti.

"Kao prvo, ona nije žena, već devojčica od šest-sedam godina. Kao drugo, šta želiš da kažeš? Da žene nisu dostojne da sede s muškarcima?" Gazda je potvrdio svoje uverenje da žene treba da budu ispod muškaraca.

Odlučio da ustane od stola i ode

Nakon što su se razmenili nekoliko rečenica, Saša je kako tvrdi, odlučio da ode.

"Ako one nisu dostojne da sede za stolom s nama, onda ni ja ni moj kolega nismo dostojni," rekao je i zajedno sa kolegom napustio kuću.

Ova situacija ostavila je snažan utisak na Sašu, koji je kasnije izjavio: "Nisam mogao da verujem da čovek može tako nešto pomisliti u 21. veku." Njegova priča naišla je na široku podršku na društvenim mrežama, a mnogi su istakli hrabrost koju je pokazao u suočavanju s ovakvim stavovima.

Na kraju snimka, majstor Saša se osvrnuo na rečeno i urađeno samo jednom rečenicom: "Jesam majstor, ali pre svega čovek."