Autor: Informer.rs

21.09.2024.

10:20

Foto: Informer

Vesti

Lončar obišao zdravstvene ustanove, pozvao na građane da sutra obave preventivne preglede (FOTO/VIDEO)

- Izuzetno sam zadovoljan kako sve funkcionise. Neki sitniji problemi se resavaju u hodu i za sada sve protice u najboljem redu. Tu sam i da pruzim podrsku svim zdravstvenim radnicima, koji su prepoznali ovaj trenutak i resenost drzave da neke stvari koje su godinama potiskivane i ostajale nerelugisane, najzad resi. Hvala im na tome, hvala im na trudu koji ulazu i sto su toliko posveceni kada je u pitanju zdravlje nasih gradjana, rekao je ovom prilikom ministar Loncar, nagalasavajuci da je primetno da je danasnja akcija mnogo bolje funkcionisala u ustanovama gde su sa svojim zaposlenima bili direktori i glavni rukovodioci tih ustanova.

- Posebno bih istakao IKVB Dedinje gde su pored najavljenih CT pregleda, organizovali da se rade koronarografijume, elektrofizioloske procedure i pregledi magnetnoj rezonanci i samo na taj nacin ce danas da rese 60 pacijenata sa lista cekanja za ove oblasti, podvukao je Loncar.
On je ovom prilikom pozvao gradjane da iskoriste i akciju besplatnih preventivnih pregleda koja se sutra (nedelja, 22.09.) odrzava u svim zdravstvenim ustanovama sirom Srbije, i da se pregledaju kod gastroeneterologa i hematologa, urade tumor markere CEA, CA 19-9, i AFP, kao i sve ostale analize  koje su najavljene.