22.09.2024.

07:11

Foto: Foto: Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Počinje jesen, ali temperature ostaju letnje! Danas do 27 stepeni, a evo kada nam stižu pljuskovi sa grmljavinom

Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. 
Najniža temperatura od 4 do 11, najviša od 22 do 27 stepeni Celzijusa.

U Beogradu nakon hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 11, najviša oko 25 stepeni Celzijusa.

U Srbiji sledećih sedam dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. 

Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u utorak i sredu i to u drugom delu dana, kao i za sledeći vikend, u subotu na severu i zapadu zemlje, a u nedelju u ostalim predelima.

Jesen stiže u 14.43 sati

Jesen počinje danas u 14 časova i 43 minuta. U tom trenutku će Sunce biti u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno prelazi sa severne na južnu nebesku poluloptu, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.

U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.

Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izlazi u 06.25 sati, a zalazi u 18.34, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i  51 minut.

Na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer se Sunce prividno uzdiže Sunce iznad horizonta zbog zemljine atmosfere, iako se ono geometrijski gledano nalazi ispod njega", navodi se u saopštenju. 

Obdanica i noć će biti iste dužine 25. septembra.