22.09.2024.

11:14

Foto: Tik Tok/prntscreen

Vesti

Pitali Srbi Amerikanca zašto nas voli, a njegov odgovor se prepričava! Ni u Srbiji ga ne bi bolje smislili (VIDEO)

"Brate, kako toliko voliš Srbe i Srbiju?", glasi pitanje koje je Amerikancu Aronu Palasosu, postavio "naš" momak i na koje je dobio i više nego predivan odgovor.

Kao veliki ljubitelj Srbije, srpske istorije i našeg naroda, Aron Palasios, Amerikanac koji na svom TikTok profilu možda na najbolji način predstavlja našu zemlju i ne krije da je zaljubljen u nju, još jednom je na istoj društvenoj mreži otkrio zašto stvarno voli Srbiju.

"Znaš kako kažu, lepota je u oku posmatrača? To je subjektivno. Ali ljubav, ljubav je stvarna i uvek je u srcu. I znaš šta je zanimljivo, ti u stvari znaš odgovor na moje pitanje. Pomisli na svoju porodicu i svoju tradiciju.

Slava, to je predivna tradicija pravoslavnih Srba, gde oni slave svog sveca zaštitnika. I na svu sreću, imao sam prilike da prisustvujem jednom takvom slavlju i bio sam oduševljen", rekao je Aron pa onda dodao šta je to što ga je sledeće kupilo kada je naša zemlja u pitanju:

"Sada razmisli o svom srpskom jeziku i koliko je bio uticajan na Balkanu. Čak i vaši neprijatelji pričaju srpskim jezikom..."


"Srpkinje - pravo remek-delo"

Takođe, kako sam veći deo vremena u Srbiji proveo u Beogradu dozvoli i ovo da ti kažem - to je grad koji je ukrašen najlepšim stvorenjima na svetu. Kad kažem ovo, mislim na Srpkinje. Svaka ulica, svaki dom ili bilo koja druga lokacija je momentalno remek-delo kada Srpkinja stoji na njemu".

"Kao pojedinci i kao društvo, mi svi skup svega što smo doživeli, i dobro i loše. Uvredljivo je demonizovati državu sa tako bogatom i dugom istorijom na osnovu rata iz 90-ih godina, gde su i sami Srbi bili žrtve", naveo je on.

U komentarima su mu se Srbi još jednom zahvalili na toplim rečima, uz mnogobrojne pozive da ponovo poseti Srbiju. On je sa radošću prihvatio poziv, obećavši da će se vratiti.

Tagovi: