23.09.2024.

19:09

Foto: printscreen

Vesti

Vučić razgovao sa direktorom Filip Morisa: Uložiće novih 100 miliona evra, to je ogromna stvar - nova zapošljavanja, investicije

Vučić je govorio o tome nakon sastanka:

- Pre toga smo imali početak ekonomskih razgovora sa Filipom Morisom. Oni će novih 100 miliona evra da ulože u našu zemlju. To je ogromna stvar za nas. Nastaviće sa ulaganjima. Sada će da proizvode bezdimne cigarete. Ja ne znam mnogo o tome, objašnjavali su mi da nikotin nije štetan, a ostalo u cigarama jeste... Moje je da brinem o ekonomiji, a to će nama doneti novo zapošljavanje ljudi, nove investicije, više poreza, tako da im hvala - rekao je Vučić nakon sastanka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešenal" Jacekom Olčakom, s kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

- Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

- Zahvalio sam na poverenju koje pokazuju ulaganjima u trenutku globalne nestabilnosti. To je signal poverenja i Srbija to ume da ceni i poštuje - saopštio je Vučić.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.