24.09.2024.

13:27

Foto: Pixabay

Vesti

Neobična ljubavna priča: Srpkinja i Peruanac zamenili urbanu Limu za Leskovac - uopšte se ne kaju!

Limu su zamenili Leskovcem i tvrde da se nisu pokajali. Pedrove želje su da omasovi brazilski džiju-džicu i da bude u ekipi leskovačkih dobrovoljnih vatrogasaca.

Njihova priča počinje na kruzeru, gde su oboje radili, a 2010. godine su ljubav krunisali brakom. Dobili su i ćerku, Petru.

Najpre su živeli u Limi, ali vlažna klima peruanske prestonice i životni ritam u gradu koji broji nekoliko miliona stanovnika, faktori su koji nikako nisu prijali maloj Petri. 

Sanja je profesor engleskog jezika, a Pedro je završio fakultet za biznis i administraciju. Rade od kuće za strane kompanije, rečeno je za RTS.

- Nema brige kad ste ovde. Sve je blizu, komotno je i do danas nismo se pokajali. Svi su nas pitali, pa zašto se vraćate? Ali, stvarno neke stvari nemaju cenu. Porodica nema cenu, sigurnost, manje mesto, pa čak je i Beograd manje mesto u odnosu na Limu, tako da nam je baš lepo ovde i Petra je srećna - rekla je Sanja.

U Leskovcu su počeli da žive pre osam godina, a Pedro je uspeo da se uklopi uprkos razlikama u kulturi i načinu života. Voli Srbiju, običaje, hranu i prirodu, a važi za omiljenog u društvu.

- Porodica, familija to je mnogo bitno ovde, ja volim to. Volim pljeskavice, hranu, salatu, sve ja volim ovde stvarno. Ljudi su odlični za mene - kaže Pedro za RTS.

On je posvećen, porodičan čovek koji uživa u poslu. U slobodno vreme se bavi sportom. On je majstor brazilske džiudzice koja, kaže, jača duh i telo i kontroliše um. U tom sportu nema udaraca i bezbedno je za decu.

- Ti naučiš mnogo za sebe, Ti naučiš kako da radiš sa pritiskom i dobro je za kondiciju - naglašava Pedro.

Ovaj sport se, takođe, dopada i njihovoj ćerki Petri, koja dodaje da tata nije strog trener.

Pedrovo znanje dragoceno je i leskovačkim MMA takmičarima, rekli su za RTS.

- Stvarno dobar jedan momak, vredan je i voli posao koji radi. Pomaže nam dosta u klubu - kaže Aleksandar Đorđević, trener i MMA borac.

Obišli su svet, ali im je u Srbiji najlepše. Jug zemlje je Pedru prirastao za srce. Želi da omasovi džiudžicu u Leskovcu, ali i da se pridruži dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Deceniju dugo iskustvo u gašenju požara i te kako će značiti.