24.09.2024.

17:16

Foto: D.K.

Vesti

Institut za javno zdravlje u Nišu dobio 'Hladnu sobu' za čuvanje vakcina

- U 'Hladnoj sobi' sada možemo da smestimo sve vakcine za Nišavski i Toplički okrug a po potrebi i za ostale opštine. To će nam umnogome olakšati rad jer više nećemo morati da ih odmah po prispeću distribuiramo Domovima zdravlja, pedijatriji i opštoj medicini - izjavila je epidemilog Zorana Deljanin, koordinator za imunizaciju Nišavskog i Topličkog okruga.

Informer

Ona je podsetila da vakcine moraju da se čuvaju u bezbednom hladnom lancu da bi bile uspešne, tako da se čuvaju na temperaturi od dva do osam stepeni Celzijusovih.

Direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović najavio je da će u narednih 10 dana ta zdravstvena ustanova potpsiati ugovor o rekonstrukciji oko 1.600 kvadrata zgrade u kojoj se nalazi.

- Zahvaljujući projektu “Evropska unija za zdravstveni sistem Srbije” koji Ministarstvo zdravlja realizuje sa Evropskom unijom, Institut za javno zdravlje u Nišu (IZJZ Niš) dobiće nešto više od 1,3 miliona evra za rekonstrukciju. Rok za završetak radova je 10 meseci - izjavio je Stojanović.  

Informer

Miodrag Stojanović, direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu

Prema njegovim rečima, nakon rekonstrukcije, IZJZ Nišmoći će da se pohvali novim laboratorijama koje će predstavljati sigurnije i bezbednije okruženje za rad zaposlenih, dok će pacijenti dobiti veći komfor.