26.09.2024.

10:47

Foto: Informer

Vesti

Vodič za kretanje kroz novu autobusku stanicu! Evo šta sve čeka putnike

U novoj zgradi autobuske stanice sve je prebrisano i očišćeno, kako bi bilo spremno za otvaranje i prve putnike u nedelju. Do nove glavne autobuske stanice i šaltera za prodaju karata stiže se iz Ulice antifašističke borbe, a po ulasku, nije se teško snaći.

U staničnoj zgradi nalaziće se šalter za prodaju karata, mesto gde ćete moći da popijete sok ili kafu, biće i lokala za iznajmljivanje, a svi oni koji budu čekali prevoz moći će da sednu i da se odmore.

Građani će moći da kupe i nešto za jelo, a biće im na raspolaganju bankomat, menjačnica, pošta, trafika i ambulanta. Kada kupe kartu, za minut stižu do ulaza na perone, kojih ima 65 ukupno, 53 polazna, a dolazni su sa druge strane.

"Autobusi koji ulaze iz Ulice Marka Hristića, putnike će ostavljati na tom peronu, sa moje leve strane su polazni peroni za međugradski i prigradski saobraćaj, međunarodne i turističke polaske. Ljudi koji doputuju u Beograd oni autobusima ulaze iz Ulice Marka Hristića i autobuse napuštaju s te strane, izlaz je prema Ulici Jurija Gagarina, odakle i napuštaju stanicu“, kaže Željko Pavićević iz BAS-a.

U središnjem delu stanice je parking za autobuse koji čekaju polazak. Na parking za građane, sa 186 mesta i još 25 za taksi vozila, ulazi se iz Ulice Marka Hristića. Stanica ima video-nadzor i najmoderniju kompjutersku opremu.

Novina celog sistema u odnosu na staru autobusku stanicu jeste da je sama stanična zgrada pokrivena besplatnim vaj-faj sistemom, svi peroni i dolazni i polazni. Imamo preko 150 kamera koji će da pokrivaju sve, parkinge, zgradu, svi peroni, sve će biti pokriveno iz jednog centra“, kaže Dejan Spasić, koordinator radova BAS-a.

Do nove autobuske stanice voze tramvaji 7, 9, 11 i 13. Putnici mogu i vozom jer je pored železnička stanica. U blizini su i stajališta 10 autobuskih linija, koje idu u razne delove grada.

U nedelju se otvara nova autobuska stanica, a prvi polazak je u 3.50, za Novi Sad.