26.09.2024.

14:36

Foto: Foto: T. J. T

Vesti

Predsednik obećao i radovi već počeli! U Donjoj Borini kod Malog Zvornika uskoro novi put

Radovi se izvode u zaseoku Andrača, koji ima oko 500 domaćinstava, a posao obavlja preduzeće "Putevi Valjevo".

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, obišao je radove i zahvalio predsedniku Vučiću na ispunjenom obećanju, ističući značaj ovog projekta za lokalno stanovništvo i privredu.

- Obećano – ispunjeno! Ovo je od ogromnog značaja ne samo za meštane, već i za privredu, jer ovaj put vodi ka kamenolomu i omogućava bolju povezanost - rekao je Jevtić.

Informer

Uz radove na putu, najavljena je i rekonstrukcija Osnovne škole "Braća Ribar", izgradnja fiskulturne sale i kotlarnice na biomasu, što će, zajedno sa obnovom škole, iznositi 1,7 miliona evra.

Osim toga, planirana je rekonstrukcija vodovodne mreže vredna 3 miliona evra.

- Ovo su velike investicije koje opština sama ne bi mogla da realizuje ni za 50 godina. Zahvaljujući podršci države, naši projekti se ubrzano sprovode - dodao je Jevtić.

Informer

Radovi na putu u Donjoj Borini, čija je vrednost 75 miliona dinara, teku po planu i očekuje se da će biti završeni do kraja oktobra, umesto planiranog decembra.

Meštani su zadovoljni jer, kako kažu, to će sigurno poboljšati i kvalitet života u ovom kraju. 

- Dobar put nam mnogo znači! I da mi stignemo nekud, i da nama dođu! Da možemo da doteramo materijal pa da svako od nas nešto gradi i da napredujemo - kaže jedan od meštana.