26.09.2024.

14:51

Foto: Ministarstvo zdravlja

Vesti

Ministar Zlatibor Lončar obišao Bijeljinu! Podrška za dr Mikajla Lazića sa druge strane Drine

Kako je istakao Lazić nakon sastanka, ova poseta je veoma značajna, jer je prva zvanična poseta ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije jednoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Zahvaljujem se ministru, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog nesebične podrške koju pružaju Republici Srpskoj, a naročito Semberiji", rekao je on.

On je napomenuo da su u Semberiji "naslonjeni na Beograd i Novi Sad" i da se najveći broj lekara u bolnici "Sveti Vrači" školovao upravo u Srbiji, a veliki broj njih je na klinikama širom Srbije stekao i specijalizacije.

- Uz to, značajan broj stručnjaka iz zdravstvenih ustanova u Srbiji dolazi u bijeljinsku bolnicu i oni su deo naše ekipe. Njih je preko 20. Istakao bih profesore Angelkova, Tanića, Sagića, Sinišu Dučića, Vladu Vukomanovića i mnoge druge sa kojima imamo i profesionalne i prijateljske odnose - rekao je Lazić.

Ministar Lončar rekao je da je prijatno iznenađen uslovima u bolnici i procedurama koje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvode i dodao da je postignut dogovor o konkretnoj saradnji.

- Mi smo se danas dogovorili i oko konkretne saradnje. Ja sam u vašem direktoru video čoveka koji, osim toga što je posvetio život pomaganju najmlađim pacijentima, ima želju da pomogne još više -  ocenio je Lončar.

Prema njegovim rečima, Lazić "želi da ide dalje i pokuša pomoći svim građanima dovođenjem novih lekara, novih investicija, proširivanjem kapaciteta bolnice".

- Mogu da obećam da ćemo mi sa naše strane sigurno pomoći u svim aspektima, i u kadrovima, i u edukaciji, ali i na svim drugim poljima - poručio je Lončar i dodao:

Informer

 

- Hiljadu porođaja godišnje, dve angio-sale sa najsloženijim procedurama, sa najavom tavi procedure, sa elektrofiziologijom, sa dva skenera, sa magnetom i urgentnim blokom koji će uskoro biti i proširen. Uslovi na neonatologiji i drugim odeljenjima koja smo obišli su odlični. Ja stvarno mislim da građani koji gravitiraju ka ovoj bolnici mogu da budu izuzetno zadovoljni - rekao je Lončar sumirajući posetu bijeljinskoj bolnici.