27.09.2024.

10:54

Foto: Rina

Vesti

Presela nam Evropa i život po komandi! Ispovest bračnog para koji se doselio u Šumadiju

Ono što je Srbima "preko glave", što ih guši, umara, zbog čega su nezadovoljni, ovom paru je sve o čemu trenutno maštaju. Njima je Srbija sinonim za život iz snova.

- Na proleće 2025. supruga i ja ćemo se zauvek preseliti u Srbiju. Tražimo kuću u centralnoj Srbiji, prema Bosni ili Crnoj Gori. Tražimo seosku kuću od 100/150 kvadrata spremnu za život, ali koji ima pomoćne strukture, ili sa lepom šupom. Odgovarao bi nam čak i izolovan i brdovitom kraj, sve dok postoje sve službe (voda, bunar, struja i internet) - počinje Marčelo.

Kako nam je rekao, iako se mnogima Italija čini kao raj, on je opisuje slikovito - "kao ogroman zatvor na otvorenom". Iako je Italija godinama članica Evropske unije Marčelu je upravo to jedan od ključnih razloga zbog kojeg želi zauvek da je napusti.

- Odlučili smo da odemo da živimo van Evropske unije. Poznajem Srbiju dosta dobro, imam nekoliko prijatelja tamo i volim ljude - kaže Italijan.

On se bavi prodajom robe na buvljacima, a želeo bi taj posao da nastavi i u Srbiji i da sa svojom suprugom započne novi život u našoj zemlji među prelepom prirodom, u Šumadiji. Kako kaže, ne bira da li će da bude grad ili selo, blizu ili daleko, već samo da ima mir i slobodu.

Želimo da živimo zdravim i slobodnijim životom, daleko od 10.000 apsurdnih i smešnih pravila koja postoje u Italiji. Daleko od miliona ilegalnih crnaca koji postoje u Italiji. Daleko od zločina koje italijanske sudije ne kažnjavaju, a onda i najvažnije - Srbija je poslednji evropski bastion hrišćanstva. To je ono što mi tražimo - kaže on za Telegraf.rs

Marčelo želi život bez stega i okove, da diše punim plućima, uživa u zrelim godinama u mirnoj zemlji sa narodom koji uživa u svakom danu i koji nali radost i kad je teško, a ono što je najvažnije prihvata različitosti.

Ovaj italijanski par želi već na proleće da bude u Srbiji, da prolećna jutra i leta dočekuju iz skromne kuće na selu, uživa u vazduhu i raduje se nadolazećim danima.