Autor: Informer.rs

28.09.2024.

09:00

Foto: NIS

Vesti

Šansa za mlade, prijavite se za "NIS energy": Nema razloga za brigu, svaki ekspert je bio početnik

Marko Lazić, rukovodilac Sektora za prodaju veleprodajnim kupcima u regionima, u kompaniju je došao pre deceniju preko tadašnjeg programa za mlade.

- Kada su me pozvali na intervju, osetio sam uzbuđenje i pozitivnu tremu, svestan da me samo jedan korak deli od velikog cilja - dobijanja posla koji će mi omogućiti da prevaziđem najveći nedostatak u svom CV-ju, to što nemam radno iskustvo. Uz to, potencijalni poslodavac ujedno je i jedna od najvećih kompanija u regionu, koju sam tada, ispostaviće se sa pravom, posmatrao kao idealno mesto za lični razvoj i karijerno napredovanje - priča Marko.

On dodaje da je njegov savet mladima da svoje ciljeve postave vrlo visoko, kao i da budu hrabri, vredni i uporni, te da razmišljaju dugoročno, što će nekada značiti i da pokažu strpljenje.
Ana Savić, ekspert za IT analizu i upravljanje projektima, u kompaniju NIS je došla baš putem programa "NIS Energy" i smatra da je priprema za razgovor za posao veoma važna.

- Kada sam se prijavljivala za "NIS Energy" program 2020. godine, i dalje je bilo vanredno stanje zbog korone, tako da je ceo proces selekcije bio onlajn, što je bio dodatni izazov. Pripremala sam se tako što sam čitala o kompaniji, čime se bavi, koja joj je osnovna delatnost. S obzirom na to da sam konkurisala za praksu u IT-ju, malo sam istraživala koje su to aplikacije, softverska rešenja koja kompanija nudi potrošačima - kaže Ana.

Informer

Na pitanje šta bi poručila nekome ko dugo traži posao Ana navodi da je prva stvar da ne odustaje i da se prijavi na svaki oglas gde se potreba za zaposlenim podudara bar sa 80 odsto njegove biografije.

Podsetimo, kompanija NIS i ove godine nastavlja da, putem programa "NIS Energy", pruža šansu mladima da prvo zaposlenje ostvare u NIS-u, jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu sa više od 13.000 zaposlenih. Pod sloganom "Svaki ekspert je bio početnik" kompanija NIS poziva master studente i diplomce odabranih fakulteta da se do 20. oktobra ove godine prijave na konkurs programa "NIS Energy" na sajtu kompanije. Priliku da prođe ovaj plaćeni jednogodišnji program i zaposli se u NIS-u dobiće 25 odabranih kandidata.

Na konkurs mogu da se prijave diplomci ili master studenti sa manje od godinu dana iskustva, koji dobro poznaju engleski jezik i paket MS Office. U ovoj, petoj sezoni programa otvorene su pozicije za mlade kolege koje dolaze sa Rudarsko-geološkog, Mašinskog, Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-metalurškog, Pravnog, Saobraćajnog, Hemijskog, Tehnološkog, Fakulteta tehničkih nauka i svih fakulteta sličnih usmerenja. Posao u kompaniji do sada su dobili svi polaznici ovog programa, njih 80.