27.09.2024.

15:28

Foto: RINA

Vesti

Više muškaraca imamo u frizerskim salonima nego u vojsci! Jadranka iz Čačka u prvim borbenim redovima

Ali, šta na sve to kažu žene, majke budućih vojnika pitali smo Čačanku Jadranku Krunić koja ima tri sina.

- Ja sam vraćanjem vojnog roka oduševljena, to je zaista prava stvar. Možda jedino što mi se ne sviđa to trajanje od tih nekih 70 dana, ali ideju kao majka tri sina i tri buduća vojnika svakako maksimalno podržavam. Vojska je potrebna našim muškarcima, treba da je služe jer danas ih više imamo u kozmetičkim i frizerskim salonima nego u ešalonim - kaže Jadranka za RINU.

Da je ova hrabra žena, inače uspešna karatistkinja, i te kako adekvatan sagovrnik na ovu temu, pokazuje činjenica da je 2019. godine Jadranka dobrovoljno odslužila vojni rok koji je trajao nekoliko meseci. Bila je mitraljezac i raspoređena u kasarne u Valjevu, Požarevcu i Novom Sadu.

- Čitav život sam u sportu, kroz karate sam mnogo toga naučila i stoga sam htela da preispitam svoje psiho-fizičko stanje. Vojska je bila odličan test. Sa služenja vojnog roka nosim zaista fenomenalne uspomene, zato bih volela da i moji sinovi takođe budu deo toga. Fizički sam bila spremna, bila sam mitraljezac, psihički takođe, jedino što mi je možda malo teže padalo jeste teorijsko učenje - ističe Jadranka.

Dodaje da je kao u onoj dobro poznatoj pesmi i ona takođe „stegla druga do groba“ tokom služenja vojnog roka.

- Moram da pomenem moju prijateljicu Andrijanu Pešku, sa njom sam provela ceo vojni rok. Bilo je još njih, ali ona je neko ko je bio uz mene i ja uz nju tokom čitavog služenja vojnog roka - kaže ova Čačanka.