Autor: Informer.rs

28.09.2024.

14:48

Foto: Shutterstock

Vesti

Još jedna novina u srpskom obrazovanju: Svi školarci dobijaju edukaciju o saobraćajnom vaspitanju!

Stamatović je istakao da da je Agencija na ovom projektu ostvarila odličnu saradnju sa Ministarstvom prosvete koje je prepoznalo važnost saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja.

- Priručnik će da služi učiteljima i učiteljicama od prvog do četvrtog razreda za to kako da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, kako da bezbedno ponašanje u saobraćaju implementiraju u sve predmete. Zaista je to jedan veliki korak ka tome da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje uđe u formalno obrazovanje - kaže Stamatović.

Besplatna knjiga za prvake

U cilju što bolje edukacije predškolaca i dece osnovnoškolskog uzrasta, Agencija svakom đaku prvaku poklanja besplatnu knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", a deci predškolskog uzrasta pravila saobraćaja predstavljena su kroz prilagođen sadržaj, odnosno, kroz bojanke.

Stamatović je podsetio da se različiti besplatni edukativni sadržaji mogu naći na sajtu Agencije i oni su prilagođeni svim uzrasnim grupama. Na ovaj način, ističe Stamatović, deca se od najranijeg doba informišu o saobraćajnoj kulturi, pravilima i opasnostima koje se dešavaju na drumovima i kolovozima.