30.09.2024.

09:39

Foto: Er Srbija

Vesti

Povezali se Beograda i Guangdžou: Uspostavljena druga direktna linija "Er Srbije" do Kine

To je druga destinacija u toj azijskoj zemlji do koje srpska nacionalna avio-kompanije saobraća u redovnom saobraćaju. Letovi između prestonice Srbije i „kapije južne Kine“ obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A330-200 iz dugolinijske flote Er Srbije.

Svečanom ispraćaju inauguracionog leta Er Srbije za Guangdžou prisustvovali su visoki zvaničnici Republike Srbije, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Nj. E. Li Ming, predstavnici vazduhoplovnih vlasti i avio-industrije, saradnici i partneri srpske nacionalne avio-kompanije i mediji.

Ponovno uvođenje letova između Srbije i Narodne Republike Kine u decembru 2022. godine bio je značajan korak za našu kompaniju, ali i ceo region Zapadnog Balkana.

Er Srbija je u tom trenutku bila jedna od samo nekoliko kompanija koje su letele do Kine, pa je direktna veza do Tjenđina predstavljala most za ekonomsku, kulturnu i turističku razmenu između Srbije i te azijske zemlje.

Uvođenjem Guangdžoua u našu mrežu destinacija proširujemo  prisustvo u Kini, pružajući putnicima još veću mogućnost izbora. Guangdžou je jedan od najvažnijih industrijskih i trgovinskih centara u Narodnoj Republici Kini, pa verujemo da će direktni letovi do tog grada biti posebno zanimljivi poslovnoj zajednici najpre naših dveju zemalja, ali i čitave Evrope. Blizina Hong Konga i Makaoa, čini ovu destinaciju veoma atraktivnom i za turistička putovanja, odnosno za sve one koji žele da se upoznaju sa stilom života, tradicijom i kulturom Velikog zaliva“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Informer

 

Guangdžou je grad u kome se savremeno i moderno prepliću sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom. Stare gradske četvrti i čarobni kantonski vrtovi čine ga neodoljivim za posetioce iz svih krajeva sveta. Među brojnim hramovima posebno se ističe Hram šest banjanovih stabala, simbol mira i duhovnosti star više od 1500 godina. Taj hram posetiocima nudi jedinstveno iskustvo budističkog svetilišta. Guangdžou je poznat i po izuzetnoj kulinarskoj tradiciji, posebno autentičnoj kantonskoj kuhinji koju karakterišu raznovrsna i egzotična jela.