01.10.2024.

14:28

Foto: Tanjug

Vesti

Ovo svaki brucoš mora da zna! Danas počinje prijavljivanje za kredite i stipendije

- Tradicija koju vaš fakultet ima obavezuje vas da budete građani sveta a za to mora imati nacionalni i profesionalni identitet i baš danas počinje taj deo vašeg žviota. Visoko obrazovanje vam, između ostalog daje i mogućnost da pravda, pravo, demokratija i njeni principi pre svega postanu sastavni deo vašeg profesionalnog života - poručila je Đukić Dejanović.

Ona je naglasila da Vlada Srbije zaista smatra da je visko obrazovnje izuzetno bitan segment obrazovanja.

Informer

- Studentski standardi i sve što je bitno za uslove u kojima ćete učiti i živeti, nije samo stvar vas i vaših roditelja već i države - rekla je ona.

Ministarka je istakla da u tom smilsu stotine najboljih dobija i stipendije.

- Danas počinje prijavljivanje za kredite i stipendije, ne zaboravite da vaše kolege posebno one koje imaju prosek iznad 9.5 imaju veliku šansu da poprave svoj materijalni status i sebi olakšaju mogućnost da učestvujći i u van predmetnim aktivnostima, kulturnom, sportskom i javnom životu, grade sebe i čitavo naše društvo - rekla je ona.

Podsetila je da je vreme studiranja vreme za vršnjačke komunikacije koje su nešto što se na fakultetu stiče i doživljava na način da prestavlja lično bogatstvo svakog pojedinca.

Ministarka je u ime Vlade Srbije izrazila ogromno zadovoljstvo što je veliki broj onih na koje smo ponosni baš na ovom fakutletu završio studije, master i doktorske programe.