01.10.2024.

14:44

Foto: Shutterstock

Vesti

Nikolina je ponos Srbije! Niže medalje, jedna je od najboljih mladih atletičarki

Atletski klub Tamiš je predstavljala Nikolina Radovanović, višestruka državna šampionka u bacačkim disciplinama, koja se takmičila u kategoriji pionirki i to u disciplini troboj (trka na 60 metara, bacanje kugle i skok u dalj).

Predvođena svojim trenerom Zoranom Kocićem, iako je bila najmlađa atletičarka u svojoj kategoriji, iako se prvi put nadmetala u višeboju, Nikolina se odmah okitila najsjajnijim odličjem.

U trci na 60 metara osvojila je 746 bodova, u svojoj primarnoj disciplini - bacanje kugle - rekordnih 860 bodova i u skoku u dalj 351 bod. Sa ukupno 1.957 bodova, Nikolina je ubedljivo osvojila prvo mesto na Prvenstvu Srbije i tako na najlepši način završila veoma uspešnu sezonu.

Podsetimo da je Nikolina u ovoj sezoni na pojedinačnim prvenstvima Srbije u disciplini bacanje kugle osvojila zlatnu medalju u dvorani i srebrnu na otvorenom, zlatnu medalju u bacanju vorteksa i sada najsjajnije odličje u višeboju. Sa tri titule državne šampionke i četiri osvojene medalje na državnim šampionatima, Nikolina Radovanović je pokazala da je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki u Srbiji.