02.10.2024.

17:36

Foto: Foto: Shutterstock

Vesti

U Srbiji ove godine procvetao novi biznis: Tretman košta 10.000 dinara, a zaposleni mlate pare! Mnogi uopšte nisu znali da ovo postoji

Zaposleni specijalisti za uklanjanje vaši i gnjida iz kose iliti narodski rečeno "trebljenje" naplaćivali su tretman od 6.000 do 10.000 dinara u zavisnosti od dužine kose i zato su mogli dobro da zarade, a roditelji koji su vodili decu tvrde da su tretmani bili efikasni.

Međutim, mnogi građani uopšte nisu znali da uopšte postoje vaškaonice. 

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika oko novog biznisa koji je procvetao ove godine. 

- Juče sam od prijatelja saznao da kod nas postoje vaškaonice. Elem, prvo mora da se zakaže termin jer su pune, a to zadovoljstvo uklanjanja vaški za dvoje dece ga je koštalo 10.000 dinara jer se naplaćuje po dužini kose, pa je za ćerku bilo skuplje - piše u objavi ispod koje su se nizali komentari.

- Kontrola za sedam dana, 50 odsto popusta - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Ni za 50.000 dinara nije mnogo. Nisam znala da postoji tako nešto.

Roditelji koji su znali za ovaj biznis potvrdili su i da zaposleni imaju mnogo posla i da je obavezno zakazivanje tretmana.

- Imam gustu, kovrdžavu kosu, a kad sam bila mala je bila još gora i mama jako dugo nije uspevala da me reši vaški, koji god šampon kupila. Na kraju mi je sipala na glavu neko sredstvo s kojim se inače skida masna farba i s tim je uspela, tako da te vaškaonice su spas. Očigledno je da imaju posla i da su na ceni - glasi jedan od komentara dok su se neki čudili kako je neko uopšte prihvatio to da radi.

- Za ćerkicu ga koštalo 7.000 jer ima dugu kosu, za sina 3.000, a ide od 1.000 dinara za baš kratku kosu - glasili su neki od komentara.