02.10.2024.

18:31

Foto: Shutterstock

Vesti

Nova pomoć države! Srbija ne odustaje od podrške svojim građanima - evo koja grupa ljudi će biti na dobitku

Sutra u nastavku razgovora, kako smatra Vučević, biće prisutni samo njegov kabinet i ministar Martinović, i savetnici predsednika Republike.

- Nastavićemo razgovore, mislim da će sutra samo ministar Martinović i moj kabinet biti prisutni, kao i savetnici predsednika Republike da zajednički radimo. Nisam nikad nevoljan da razgovaram, razgovarao sam i razgovaraću. Mi se približavamo tome da ćemo davati 35.000 dinara po hektaru, ko to ima u Evropi? - rekao je Vučević.

Kako predsednik Vlade dodaje, Hrvatska koja je članica Evropske unije daje 300 evra po hektaru, te da će Srbija realizovati dogovoreno, ali da mora biti kraja zahtevima.

- Budžet za poljoprivredu nakon rebalansa je 137 milijardi dinara, od toga četiri petine odlazi na direktne podsticaje, subvencije - rekao je Vučević.

Premijer Vučević je istakao da se mora utvrditi ko je reprezentativan kad su u pitanju poljoprivredni sindikati i sa kim treba da se razgovara.

- Da vam kažem, ne znam ni ko je reprezentativni. Svi kažu da su oni i svi koji se pojave posle ovih drugih kažu da nisu oni prethodni. Svaki put je tako, primite pet udruženja, dođe novih sedam koji kažu da onih pet ništa ne znače - zaključio je Miloš Vučević.