03.10.2024.

11:14

Foto: Pixabay

Vesti

Šesti festival vantelesne oplodnje održava se u Beogradu: Okupio se tim stručnjaka za pomoć ljudima da se ostvare kao roditelji

Festival vantelesne oplodnje održaće se 12. oktobra s početkom u 10 časova na Novom Beogradu, u hotelu Holiday Inn, adresa je Španskih boraca 74.

Tribinu će simbolično otvoriti dr Mirsad Đerlek, sekretar za zdravstvo u Ministarstvu zdravlja i time pokrenuti mnogobrojne teme diskusija kao što su: Da li možemo protiv biologije? Da li je vreme ključni faktor? Intervencije i procedure koje doprinose uspehu (PRP, IUI, VTO, donacija, surogat), Donacija je možda i moja šansa, Vantelesna oplodnja metode, izazovi i etika.

Sa okupljenima će, kao i prethodnih godina, na ove teme razgovarati eminentni stručnjaci iz naše zemlje kao i gosti iz inostranstva - Grčke, Češke, Turske...

Kao i do sada, najvažnije za nas jeste da budemo snažna stručna, iskustvena i edukativna podrška ljudima koji imaju poteškoća sa začećem i koji moraju kroz neku vrstu lečenja do svoje bebe. Nije lako, nikad nije ni bilo lako kada se luta kroz zamršenu putanju analiza, brojeva, lekova i intervencija, ali uz dobru podršku sve može da bude lakše. Naravno, ono što neće izostati je i psihološka podrška, jer je neretko potrebno više psihološke snage od one koje imamo u ovoj borbi kako bi nastavak lečenja bio uopšte moguć - rekla je Marijana Arizanović iz Udruženja Šansa za roditeljstvo.

Ne treba izostaviti i važnost radionica koje će se održati na Festivalu. Osim psihološke radionice, prijavljeni će imati priliku da nešto više saznaju o akupunkturi, preimplantacionoj dijagnostici embriona, kao i vežbama kojima mogu pospešiti plodnost.

Mnogobrojni lekari održaće i besplatne individualne konsultacije za koje već vlada veliko interesovanje i

Neophodna je prijava putem sajta festival/sansazaroditeljstvo.org.rs

Ulaz kao i svi sadržaji Festivala potpomognute oplodnje su besplatni za posetioce, a na istom će biti podeljeni i primerci jubilarnog 20. magazina Šansa za roditeljstvo obogaćenog bonus stranama i poklon vaučerima.