03.10.2024.

15:19

Foto: Foto: Šumadija sajam

Vesti

Menjamo Srbiju! U Kragujevcu sutra Sajam investicija i promocija Expo 2027

Biće to ključni događaj u kontekstu privrednog razvoja Srbije i regiona s porukom stranim investitorima o prednostima poslovanja i ulaganja u Srbiju. 
- Cilj ovog događaja je da upoznamo investitore sa našim potencijalima i da ih ohrabrimo da u što većem broju kroz direktna ulaganja omoguće razvoj i napredak Srbije. Sutra ćemo imati 19 izlagača iz 11 lokalnih samouprava i devet teritorija odakle će se predstaviti svojim projektima potencijalnim investitorima - rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma.

Posebno je ponosan, istakao je što, SEE Invest Expo 2024 u Kragujevcu, prezentacijom Expa 2027 predstavlja deo markentinške kampanje ovog događaja koji će u bliskoj budućnosti promeniti izgled Srbije. 


- Naš osnovni zadatak je privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta. Reč je o umrežavanju lokalnih samouprava, resornih ministarstava, nevladinog sektora, javnog sektora, privatnih i javnih investitora koji će putem panel diskusija i prezentacije projekata u “bi tu bi” varijanti, dakle u direktnoj komunikaciji tražiti načine za pokretanje novih ili proširenje postojećih poslova - naveo je član Gradskog veća zadužen za investicije i projekte Aleksandar Milošević.

Informer

On je zaključio da su očekivanja od prvog sajma investicija u Kragujevcu SEE Invest Expo 2024 opravdano velika.
SEE Invest Expo organizuje Šumadija sajam pod pokroviteljstvom Grada Kraguievca u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja uz sufinansiranje Razvojne agencije Srbije.