05.10.2024.

12:15

Foto: RINA

Vesti

U sedmoj deceniji gazi kao puma! Mićo Akrobata je legenda Sikirice: Radi salto na drvetu i visi sa bandere

Naime, Mićo gazi sedmu deceniju svog života, kao da je dečkić i izvodi razne akrobacije.

- Majka mi je rekla da kad sam bio mali, glavom sam udario o stepenik. Međutim, ništa mi nije bilo i još tada se videlo da ću biti poprilično izdržljiv. Tako je sve i počeo, a traje i danas. Obožavam drveće, volim da se penjem na krošnju, a ljudi ostanu šokrani kad vide mene kako na grani radim salto - kaže za RINU Mićo Akrobata.

Kako voli da kaže, kao dečak je izbegavao da šest sati svog dana troši u školi, pa ih je rado menjao časovima u prirodi.

- Nisam mogao miran, više sam voleo da provodim vreme napolju nego u klupi i mislim da sam, bar što se mene tiče, bio u pravu. Trenirao sam svaki dan, do iznemoglosti i time stekao zdravlje i kondiciju da kasnije mogu da radim. U školi sam bio najmanji rastom, ali najjači u čitavom razredu zbog čega su mnogi hteli da se rvaju samnom - seća se on.

Informer

 

Osim drveća, Mićo se penje na bandere i izvodi brojne akrobacije, koje je savladao u ranijem dobu, ali ih još uvek praktikuje.

- Ja sam po 200 metara išao na rukama i svi su se čudili kako ja to uspevam. Peo sam se na neomalterisanu kuću od cigle, bez bilo kakvih pomagala, samo zavučem prste izmedju blokova, kao da se lepim. Nosim sam i kamen na goloj glavi bez bilo kakvog sundjera ispod, imao sam i snimke koje su mi obrisali - kaže Mićo.

Čak i nakon toliko godina, sestra Verica se plaši Mićinih vratolomija, dok ga drugi zadivljeno posmatraju. Mića se nada da će ovako jak i spretan biti i kada uđe u duboku starost, jer ne želi da se preda, a godine su za njega samo broj na papiru.

Informer

 

Za RINU je otkrio i tajnu svoje snage. 

- Kopriva, koje ima svuda po našim livadima je izvor moje snage i zdravlja. Duboko verujem da je to izuzetno zdrava biljka, svakodnevno je konzumiram na razne načine. Ne gledam u to koliko godina ko ima, ja očekujem da ću biti ovako sposoban i u stotoj godini života. Sanjao sam Svetu Petku koja mi se obratila rekavši da me ona čuva, i ja se nadam da ću ovako zdrav i jak, kako u rukama, tako i u nogama doživeti duboku starosti - ispričao je Miroslav Jevtić.