05.10.2024.

13:47

Foto: Shutterstock

Vesti

Bezbednost najmlađih je na prvom mestu! U septembru realizovano 10 obrazovnih programa o bezbednosti dece na internetu

Kako su naveli iz ministarstva, interaktivnim radionicama prisustvovalo je gotovo pet stotina mališana, pedeset bibliotekara, trideset i šest sportskih trenera i skoro dve stotine roditelja!

- Sa ponosom ističemo i da je tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u mesecu za nama učestvovao na 13. Sajmu sporta pod sloganom "SPORT JE ŽIVOT – ŽIVOT JE SPORT" i tokom trajanja sajma svim zainteresovanim posetiocima, deci, roditeljima i sportskim trenerima pružao dragocena znanja o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i načinima za njihovu efikasnu i blagovremenu prevenciju - naveli su iz ministarstva.

Nakon ostvarenih projekata u septembru, ministarstvo duguje posebnu zahvalnost Bibliotekarskom društvu Srbije sa kojim je ono, tokom jedne od radionica Kontakt centra realizovane u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Stepojevcu, potpisalo "Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija".

- Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljen je proces povezivanja Kontakt centra sa reprezentativnim udruženjima u čitavom nizu različitih delatnosti - saopštili su.

U narednom periodu, resorsno ministarstvo i Kontakt centar će nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem aktivnosti i neumornim radom na daljoj promociji i širenju neophodnog znanja o bezbednosti dece u digitalnom svetu.