08.10.2024.

12:30

Foto: RINA

Vesti

Srpska sela pravi su "info biro"! U svetu za taj "posao" žene dobijaju na hiljade evra

Ipak, u Srbiji se ove informacije još uvek dele džabe I to najviše na ženskim seoksim okupljanjima. Novo doba donelo je nove tehnologije, ali kako kažu naše sagovornice ništa ne može da zameni dobru trač partiju.

- Pa to su uvek te lokalne teme, u žiži intereisvanja je najčešće ljubavni život. Nismo razmišljale da naplaćujemo, ali kad vidimo kako može dobro da se zaradi, razmislićemo još jednom. Naravno šalimo se - kažu uz osmeh žene iz sela Žaočani kod Čačka za agenciju RINA.

Šta je ko obukao, kako se ponašao, sa kim je došao a sa kim otšao mahom su omiljene teme na tračerenjima. Ipak, žene sve te informacije uzimaju sa rezervom jer kao što obično biva svako malo pridoda u svojim pričama, pa se neretko od komarca napravi magarac.

- Imamo i mi našu radio Milevu, za koju znate da ukoliko vam je to potrebno, da će infromaciju u selu proširi za dva minuta. Ipak, sada je to donekle prevaziđeno jer modern tehnologije su uzele primat I kad je tračarenje na selu u pitanju, pa se informacije preko viber grupa šire brzinom svetlosti - dodaju naše sagovornice.

Informer

 

Bilo kako bilo, dobri tračevi su uvek bili na ceni, ipak za razliku od žene sa početka price naše dame to  ne naplaćuju, već njima počaste komšije I prijatelje, ali pre svega ljude od poverenja.