08.10.2024.

13:05

Foto: Opština Priboj

Vesti

Ona je najbolja medicinska sestra u Srbiji!

Brankica nepunih 30 godina radi u pribojskoj opštoj bolnici.

Nagradu, kaže, nije očekivala, pa čak nije znala ni da su je predložili, ali ističe da ovo priznanje ne pripada samo njoj, već celokupnom osoblju pribojske bolnice.
- Intenzivna nega je timski rad. A kad ste porodica, kad radite timski, onda je sve lakše, iako smenski rad na intenzivnoj traži dosta odricanja i potpunu posvećenost pacijentu. Ali pored uloženog truda i rada, brige i pažnje, rad na Intenzivnoj stvara i prijateljstva do kraja života, ali sa sobom nosi i posebne emocije. I one lepe, ali i one druge - ističe Brankica.

Primer je, kažu, svim mlađim kolegama. Iskustvo u zdrastvu sticala je godinama radom, pa u svoje mlađe kolege, iskrena je, ima poverenja i za uspeh im otkriva jednostavan recept.

Informer

- Sve što im treba je budu vredne, pažljive i strpljive, i da znaju da pacijent u bolnicu nije došao iz hira, već iz potrebe, nužde i treba mu pomoći koliko to mogućnosti ljudske i stručne dozvoljavu. Verujem u njih - poručila je Brankica.
Prestižno priznanje uručili su joj u Ruskom domu u Beogradu, a kao nagradu dobila je deset dana boravka i odmora na Zlatiboru.
 

Podsetimo, Fondacija "Zajedno za osmeh" pre tri godine ustanovila je nagradu za najbolje medicinske sestre, tehničare - Milosrdna Darja Aleksandrovna Korobkina.

Korobkina je pre 100 godina došla u Srbiju, kao dobrovoljac da leči srpske vojnike na prvoj liniji fronta i herojski je poginula već na početku Prvog svetskog rata, na Gučevu kod Loznice.