09.10.2024.

14:04

Foto: Informer

Vesti

Momirović: U prvom kvartalu 2024. godine promet nekretnina dostigao iznos od 1,5 milijardi evra

- Povećana potražnja za novim stambenim jedinicama nije rezultat samo interesovanja domaćih kupaca, već i sve većeg broja stranih investitora i naše dijaspore, koja ulaže u nekretnine u Srbiji. U drugom tromesečju 2024. godine, indeks cena stanova beleži rast od 4,68% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj porast cena i umeren tromesečni rast, ukazuje na stabilnost tržišta nekretnina bez značajnih fluktuacija, što predstavlja pozitivan signal za ekonomiju i buduće investitore - istakao je Momirović.
 
Ministar Momirović je dodao da je ovaj trend dokaz da Srbija nudi sve povoljnije uslove za život i poslovanje, a svetska izložba EXPO 2027, koja će biti održana u Beogradu, biće značajan katalizator za modernizaciju i transformaciju sektora nekretnina, kao i za celokupan ekonomski i društveni razvoj Beograda i Srbije, podstičući izgradnju novih objekata, modernizaciju postojećih, što će doprineti sveukupnom ekonomskom razvoju naše zemlje.
 
- Očekujemo značajan rast u izgradnji novih infrastrukturnih projekata, komercijalnih i stambenih objekata, do unapređenja saobraćajne i turističke infrastrukture, što će dodatno povećati vrednost nekretnina i stimulisati potražnju. Mi već sada možemo predvideti rast tražnje za visokokvalitetnim stambenim i poslovnim prostorima u Beogradu, ali i šire i zato ova prilika ne sme biti propuštena - zaključio je ministar Momirović.