10.10.2024.

10:43

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Jeziv snimak iz Novog Pazara: Čopor od 15 pasa lutalica krenuo na dečaka, a onda se pojavio hrabri građanin i spasao dete (VIDEO)

Majka je odlučila da podeli svoje iskustvo s nadom da će nadležni konačno preduzeti potrebne mere kako bi se ovakvi incidenti sprečili.
 

Dečaka je od napada spasio vozač automobila marke Passat, koji je naišao u pravom trenutku i automobilom rasterao pse, čime je sprečena moguća tragedija. Iako dečak nije pretrpeo fizičke povrede, njegova majka ističe da je događaj ostavio trajne psihičke posedice.

- Molim vas, objavite snimak jer mi je dete danas napadnuto, ali hvala Bogu nije imao ugriz. Cela trenerka mu je pocepana, a sreća da je naišao ovaj čovek s autom, ko zna šta bi bilo. Ne trebam da govorim koliko se prestravio posle ovoga. Ovo će biti trauma za celi život. Došli smo u situaciju da decu ne smemo poslati u školu, i molimo se da stignu živa i zdrava, jer neko ko je plaćen ne radi svoj posao. STRAŠNO je šta rade, iako smo više puta prijavili, ništa nije urađeno. Snimak sve govori - poručila je uznemirena majka.

Ovaj slučaj ponovno otvara pitanje sigurnosti građana u naseljima gde se sve češće pojavljuju čopori pasa lutalica. Uprkos brojnim prijavama nadležnim službama, problem ostaje nerešen, a građani se osećaju nesigurno, posebno kada je u pitanju sigurnost dece.

Poziv na hitnu reakciju

Ovo nije prvi put da se stanovnici Novog Pazara suočavaju s problemom pasa lutalica, no nakon
ovog incidenta, mnogi apeluju na hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se osigurala sigurnost
svih građana, a posebno dece koja svakodnevno..