10.10.2024.

12:20

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesti

Prema najvišim evropskim i svetskim standardima! Beograd dobija najmodernije postrojenje za preradu otpadnih voda

Na sastanku je potvrđeno da će u buduće postrojenje biti ugrađena najnovija tehnologija za tretman otpadnih voda, prema najvišim evropskim i svetskim standardima.

Upravni odbor je formiran na osnovu Sporazuma koji je potpisan između Republike Srbije i francuske kompanije Suez prilikom poslednje posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Njegov glavni zadatak je priprema projektno - tehničke i druge dokumentacije neophodne za potpisivanje komercijalnog ugovora između francuske i srpske strane.  

Pre sastanka Odbora, delegacija Srbije je posetila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Ašer, na severu Pariza, koje je izgradila i kojim upravlja kompanija Suez. 

Informer

 

Кapacitet tog postrojenja je pet miliona ekvivalent stanovnika i ono je trenutno najveće u Evropi a drugo po veličini u svetu. 

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prisustvovali menadžer Grada Beograda Miroslav Čučković, generalni direktor JКP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin i izvršni direktor za razvoj, projektovanje i investicije Vladimir Milojević.