14.10.2024.

13:03

Foto: tik tok printscreen/ivukajlovic

Vesti

Život Srpkinje na Bahamima! Iva otkriva svakodnevnicu na rajskom ostrvu: Nije sve tako savršeno

Na njenom profilu, pod imenom "ivukajlovic" ispričala je kako je dobila vizu za odlazak i rad, kako su tekli intervijui, pa i svakodnevnicu rajskog ostrva. Njen život se sastoji od rada, svih sedam dana u sedmici.

Pratioci su je pitali kako je uspela da ode tako daleko i kako provodi dane na ostrvu.

Što se tiče vize, ja sam prošla intervju za posao, aplicirala sam na sajtu američke ambasade u Beogradu, prvi intervju za radnu vizu i aplicirala sam za turističku vizu, tačnije DS-160 file - počela je priču.

Kako navodi, viza je koštala 160 dolara, a čitav intervju je trajao nekih 5 minuta.

- Naravno, desilo se da su odbijali ljude, iako su imali sve papire iz kompanije, ali jednostavno niste im se svideli kako izgledaju na šalteru tamo, kako pričaju, govor tela, ponašanje, pogled. Zaista sve gledaju i naravno gledaju i to da li znate engleski, koliko znate, šta i kako. Na primer, ispred mene su odbili ne znam ni ja koliko njih - ispričala je Iva.

Dalje je ispričala kako izgleda posao i istakla kako radi svih sedam dana u sedmici.

- Posao kao posao, radim za brodsku kompaniju na njihovom privatnom ostrvu koje pripada Beri ostrvima. Što se tiče posla, kao posla samog, prvi put kad sam došla ovde, ja sam došla kao spasilac, radila sam u akvaparku, naši ugovori su šest meseci ovde, dva meseca kući -

Objašnjava da je prvi ugovor potpisala kao spasilac u akvaparku, a drugi već kao spasilac na plaži. Što se tiče trećeg ugovora, pola vremena je radila kao spasilac, a nakon toga džetske ture, kajakture i ziplajn.

- Džetski ture nisam završila zato što kad je trebalo da položim taj deo, ja sam se već prebacila na kabane, koje sada radim. Sve u svemu radimo sedam dana u nedelji, od jutra do popodneva - ispričala je ona.

Kada govori o životu radnika, svi troškovi su pokriveni od strane kompanije. Tu spadaju avionska karta, smeštaj, osiguranje i tri obroka na dnevnom nivou.

Kako navodi, to je sve dovoljno za pristojan život na Bahamima, ali nije tako bajno, kao što se čini na prvi pogled.

- Naravno, nije sve bajno i sjajno što se tiče, ne znam, hrane, nas 800 živi ovde, tako da ne može da bude nešto ono svaki dan vau, ali iskreno, može da se nađe nešto, tako da nije taj deo zaista toliko bitan - rekla je ona.

Visinu mesečne plate nije smela da otkrije.

Iva navodi da na ostrvu ima nekolicine Srba.

- Mi živimo na ovom malom ostrvcetu koji je 4 km dugačko i skoro 2 km široko, znači 4 puta 2, ništa nešto specijalno. Ali grad kao grad vidimo samo kad idemo kući ili kad dolazimo zato što ne provodimo toliko vremena u gradu - ispričala je devojka.

Kako kaže, za grad nema vremena, zbog obima posla

- Radimo od ujutru do popodneva. I imamo smeštaj i imamo ovde naše ljude. Neko je pitao da li ima Srba, ima Srba isto, dvadesetak - rekla je ona.

Takođe, otkrila je i kako izgleda soba koju deli sa cimerkom. Sobe su male, sa krevetima na sprat i skučenim prostorom. Kako Iva zaključuje, sobe i nisu problem, jer je van sobe pravi raj na zemlji.