14.10.2024.

19:16

Foto: Informer

Vesti

Televizija Newsmax Balkans počela sa emitovanjem programa "Prave vesti za prave ljude"

- Veoma smo ponosni što smo u naš portfolio televizijskih kanala uvrstili i franšizu američkog Newsmax- a, koja dodatno osnažuje našu poziciju, omogućavajući nam pristup svetskoj mreži informacija, ali i američkoj produkciji, koja će gledaocima doneti sadržaje najvišeg kvaliteta. Lansiranje uglednog medijskog brenda kakav je Newsmax, predstavlja još jedno značajno partnerstvo koje potvrđuje ispravnost naše strategije razvoja i ekspanzije „Telekom Srbija Grupe" na globalnom tržištu - izjavio je generalni direktor kompanije,,Telekom Srbija" Vladimir Lučić.

Informer

 

- Kada smo započeli ovu priču, pre samo šest meseci, naš cilj je bio jasan - želeli smo da publici pružimo nešto drugačije. Želeli smo televiziju koja se oslanja na činjenice, a koja istovremeno donosi i različite perspektive, otvarajući prozor u svet aktuelnih dešavanja - rekla je direktorka televizije Newsmax Balkans Aleksandra Krstić.

Redovna programska šema startuje u 6.30h jutarnjim programom,,Otvori oči“. Pored iskusne ekipe urednika sa gledaocima se druže Jovana Vukojević, Miloš Anđelković, Ivana Majstorović i Mihajlo Pavić. Za izveštaje o vremenskoj prognozi zadužena je Dragana Milenković. Informativna emisija „Presek“ ima tri dnevna izdanja u 12, 15 i 18 časova. Glavni urednik Informativnog programa je iskusni Igor Šanjević, a domaćini dnevnika biće poznata Marijana Marković, Slađana Letinčić, Stanko Pevac, Vladimir Karalejić i Zoran Ćirić. Oni će posle večernjih vesti biti i domaćini emisije,,Stav dana" u kojoj će se posebno analizirati najvažnije teme ili događaji.

Insistiranje na činjenicama i izveštajima sa lica mesta, drugačiji odabir i inovativni pristup temama, kao i kredibilna analiza biće osnova uređivačke politike televizije i regiona.

Pored navedenih programskih segmenata, gledaocima se nudi bogat dokumentarni program u sopstvenoj i spoljnoj produkciji, a posebno američke televizije Newsmax. Subotom i nedeljom gledaoci mogu da prate porodični magazin,,Tražim reč", urednica i domaćin je Daliborka Delibašić. Pregled događaja iz sveta u večernjoj emisiji,,Portal" donosi urednica Jelena Stevanović, dok Nina Janjušević vodi emisiju,,Prozori Balkana" popodnevna emisija sa zanimljivim pričama naših dopisnika iz Srbije Udarni večernji termin u 21 čas rezervisan je za emisiju,,Sinteza". Popularni „hard talk" format autorski uređuje i vodi iskusni, dobro poznati novinari i voditelji, između ostalih Luka Mičeta, Danijela Segan. Program televizije dostupan je na Iris TV 119, Supernova 19, kao i na portalu.