14.10.2024.

19:56

Foto: printskrin

Vesti

Srbin za sekundu ostao bez 10.000 dinara! Internet prevare uzele maha: Zbog jedne greške ostao i bez para i bez narudžbine

U svetu gde su društvene mreže sve popularnije, onlajn kupovina postaje sve učestalija. Međutim, s porastom ovog vida trgovine, nažalost, raste i broj prevara. Koliko god bili oprezni, dese se situacije koje nam ipak pokažu da nikad nije sigurno ko stoji iza drugog profila.

Na jednu takvu onlajn prevaru naseo je i mladi Srbin koji je, u želji da pokloni svojoj devojci poklon, naručio nakit od 10.000 dinara. Međutim njega nikada nije video, dok je novac nažalost, odmah uplatio.

"Naručio sam neki nakit za devojku preko Instagrama. Uplatio sam čoveku novac preko žiro računa (12.000 dinara sam mu uplatio). Čovek nije poslao paket, izbrisao sve poruke i blokirao me. Takođe mi je dao lažne informacije osim žiro računa. Šta mogu da preduzmem povodom ovoga?", napisao je on.

Informer

 

U komentarima mnogi su ga savetovali da odmah sve prijavi policiji, dok su neki ipak bili skeptični oko uspeha.

"To je krivično delo prevara. Moraš da prijaviš slučaj policiji kao prevaru sa svim podacima i dokazima, a možeš i da angažuješ advokata i istakneš odštetni zahtev. Vrlo lako će ga pronaći preko broja žiro računa, jer je morao da ostavi svoje podatke"

"Da si bar prosledio skrinšotove pa prosledio banci i policiji. Ovako otkud oni znaju da si prevaren a da nisi dao nekom svojevoljno novac. Inače nikad se ne kupuj preko društvenih mreža"

"Svaka škola se plaća. U ovakvim slučajevima, plaćanje jedino pouzećem. Priče kako su ga pre ispaljivali nisu tvoj problem (još bolje ako može lično preuzimanje)" pisali su oni.

Tada se javio još jedan momak, pa duhovitim komentarom nasmejao veliki broj ljudi.

"Pokazi uplatnicu devojci da zna da si na nju potrošio pare? Šta si napisao za svrhu uplate? Ako nisi nakit majstore imaš dva problema", glasi njegov komentar.