17.10.2024.

09:13

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Filipinka zbog ljubavi došla u Obrenovac! Moji nisu znali gde je Srbija, a ja se ovde bavim poljoprivredom

Njen prvi izbor su bili Emirati, gde je i otišla, mnogo radila, ali se na kraju isplatilo. Sem novca, našla je i svoju ljubav. 

- Došla sam tamo da radim, i zaista smo mnogo radili a onda sam upoznala Nikolu koji mi je zapao za oko. Nekoliko puta smo se viđali i vrlo brzo zaljubili. Nikada neću zaboraviti kada mi je rekao da me voli - počinje Lin za Informer.rs.

Prvi susret nije mnogo obećavao, ali nakon samo šest meseci se desila neverovatna situacija.

- Mi smo bili zajedno, pričala sam mojima da imam momka iz Srbije, a oni nisu ni znali gde je Srbija niti su čuli za nju. Sve vreme su mislili da ja živim u Americi, a onda sam nakon šest meseci veze javila da sam trudna. Niko nije ni slutio da će se tako nešto desiti, sve je bilo brzo, što bi vi iz Srbije rekli "sudbina" - priča nam Lin kroz osmeh.

Ti si Kineskinja, donela si nam koronu!

Kada sam došla u Srbiju, ovde sam se venčala i porodila, a ljudi su me popreko gledali. Naučila sam dosta vaš jezik, želim da se uklopim, ali nikada neću zaboraviti u vreme pandemije koliko je bilo teško. Svima sam morala da objašnjavam kako nisam iz Kine nego sa Filipina i da ja nisam donela koronu, ali i to je prošlo - priča nam.

Voće i povrće su joj omiljena hrana. I srećna je što u Srbiji sve može uspešno da uzgaja.

- Ja mnogo volim zdravu hranu i da je sama uzgajam, volim paprike, paradajz i svo voće te tako imam baštu i tamo sadim neke naše voćke koje su jako skupe, ali ovde imam seme pa rodi dovoljno za naše potrebe. Volim sve oko poljoprivrede, ja uživam da se bavim tim stvarima jer mene to čini srećnom. Volela bih da se nekada bavim baš poljoprivredom, jer i ovako sve sama gajim za porodicu, voće i povrće nema potrebe da kupujemo.

Kako kaže, u Srbiji joj se mnogo toga sviđa, ali par stvari izdvaja. 

- Meni je ovde sve lepo, ali izdvajam hranu koju obožavam, vaša kuhinja je super i dopada mi se. Za sada, nemam puno prijatelja, imam poznanike ali svakako imam obaveze oko muža, deteta, posla i bašte tako da mi je lepo, ne mogu da kažem drugačije, a vremenom ću steći i prijatelje.

Njena porodica se plaši da dođe zbog dugog avionskog leta, ali njenu i Nikolinu ljubav podržavaju. 

Moj tata je bio šokiran kad sam rekla da idem u Srbiju, oni me podržavaju, ali ne žele da dođu jer se plaše puta i aviona, a mi planiramo nadam se, ove godine da odemo jer nismo bili dugo. To mi je velika želja. Volela bih sve da ih vidim, jer sam rekla da idem da zaradim novac i da se vratim, a evo me u Obrenovcu imam muža i dete, život je čudo - priča nam nasmejana Srpska snajka.