17.10.2024.

09:35

Foto: Shutterstock

Vesti

Da li znate za ovu subvenciju: Jedan srpski grad napravio odličan potez, poljoprivrednicima stiže po 700.000 dinara

Ove godine povećan je iznos pojedinačnih subvencija sa 400 na pola miliona dinara, a za kupovinu traktora poljoprivrednici mogu računati na maksimalnih 700.000.

Prema rečima Vladimiraq Gojgića, načelnika Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj (LER) u Čačku, od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava u poljoprivredi 67,5 miliona dinara namenjeno je za mere koje su važile prethodnih godina.

- Sa 2,5 miliona dinara biće podržana dva veća projekta koji su namenjeni mladim poljoprivrednim proizvođačima, što će biti definisano konkursom koji će biti raspisan krajem oktobra - najavljuje Gojgić.

Osnovna razlika u odnosu na prošlu godinu biće to što je maksimalan iznos subvencija povećan sa 400 na 500 hiljada dinara, kao i da će za kupovinu traktore biti maksimalno izdvojeno 700.000 dinara.

- Za ovu meru vlada veoma veliko interesovanje, zato što ove godine poljoprivredni proizvođači za kupovinu traktora ne mogu da konkurišu kod Ministarstva poljoprivrede. Očekujem da će ova sredstva koje je grad odvojio biti dovoljna za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače – zaključuje načelnik Gradske uprave za LER.

Inače, u Čačku svake godine vlada veliko interesovanje poljoprivrednika za bespovratna sredstva grada kojima oni podižu nove zasade voća, vrše nabavku umatičenih grla stoke, kupuju poljoprivrednu mehanizaciju...