17.10.2024.

16:14

Foto: Tanjug

Vesti

Probijena desna cev Munjinog brda! Vučević: Deonica do Požege biće gotova na Vidovdan

- Čestitam našim neimarima i kineskim partnerima. To će biti najduži tunel u Srbiji, preko dva kilometra i 700 metara. Očekujem da će na Vidovdan 2025. godine biti završena i kompletna deonica auto - puta Pakovraće - Požega. Kad stignemo do Požege, imamo dva pravca - ka Boljaru u Crnoj Gori ili ka Kotromanu prema BiH. Nastavljamo da ulažemo u infrastrukturu, u velike projekte. Građevinarstvo donosi rast BDP -a, a tako stvaramo uslove za rast plata i penzija, i rast standarda naših građana. Ponosan na to što je naša Srbija zemlja koja gradi najviše auto - puteva - napisao je premijer na svom Instagram nalogu.

Desna cev tunela Munjino brdo na deonici autoputa "Miloš Veliki", od Preljine do Požege, probijena je danas u prisustvu premijera Miloša Vučevića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je video snimak u kojem se prikazuje trenutak probijanja cevi. 

- Trenutak kada je probijena desna cev u tunelu Munjino brdo. U levoj cevi ostalo je da se iskopa na današnji dan još 149 metara kako bi i ona bila probijena. Kako se kopa brzinom od oko 2.5. metra na dan, to znači da će leva tunelska cev biti probijena sredinom decembra. Kako su danas kineski izvođači obećali premijeru Vučeviću i meni ova deonica od Pakovraće do Požege, duga skoro 20 km sa dva tunela od kojih je svaki dug 2.7 km, biće puštena u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna naredne godine. - napisao je Vesić.