17.10.2024.

20:53

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesti

Još jedno priznanje iz Istanbula: Moravski koridor nagrađen na kongresu Međunarodne putne organizacije

Srbija, preko pomenutog ministarstva i preduzeća Koridori Srbije, ovaj projekat realizuje s partnerima iz konzorcijuma "Bechtel ENKA"

Nagradu je, zajedno sa predstavnicima izvođača, primio direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

On je ovom prilikom istakao da nagrada predstavlja posebno priznanje, uzimajući u obzir da je Srbija jedno veliko gradilište, a Moravski koridor najduži projekat koji se trenutno gradi.

Naglasio je da, uz aspekt bezbednosti učesnika u saobraćaju, "Bechtel ENKA" posebnu pažnju obraća upravo na zaštitu životne sredine, uzimajući u obzir i regulaciju toka reke Zapadna Morava, u dužini od gotovo 60 kilometara.

- Ministarstvu i ministru Goranu Vesiću na zajedničkim naporima koje ulažu u izgradnju ove saobraćajnice duge 112 kilometara, kao i predsedniku Vučiću na viziji i bezrezervnoj podršci koju pruža za što skoriji završetak ovog kapitalnog projekta - zahvalio je Antić.

Ova nagrada predstavlja podstrek za još efikasniju realizaciju projekta, imajući u vidu da će uskoro za saobraćaj biti spremno još 30 novih kilometara od Kruševca do Vrnjačke Banje, navodi Ministarstvo.