19.10.2024.

13:05

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Stiže minus! Očekuje nas drastični pad temperature, a evo kada se olujni vetar vraća na velika vrata

U Srbiji će sutra jutro biti vedro i hladno, a po kotlinama, nizijama i visoravnima ponegde se očekuju magla i slab prizemni mraz, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, uz umeren i jak jugoistočni vetar, koji će posle podne oslabiti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U kosavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, posle podne u slabljenju, dok će u ostalim krajevima duvati slab do umeren vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura biće od 0 do deset stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni.

Informer

 

U Beogradu će jutro biti vedro i hladno, a tokom dana pretežno sunčano uz umeren jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Najniža temperatura će biti oko osam, a najviša oko 19 stepeni.

Što se tiče izgleda za narednih sedam dana, jutra će biti hladna, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i sa slabim mrazom na dva metra visine. 

U tom periodu biće pretežno sunčano sa najvišom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 16 do 22 stepena, a najtopliji dan biće utorak. 

Od petka u kosavskom području jugoistočni vetar ponovo će biti u pojačanju.